ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ/ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ-ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2022-2023

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος Γεωγραφίας που επιθυμούν να αναγνωρίσουν μαθήματα εαρινού εξαμήνου άλλων Τμημάτων/ Ιδρυμάτων, όπως καταθέσουν στη Γραμματεία του Τμήματος (ώρες κοινού 10:30-13:30) συμπληρωμένη ορθά και υπογεγραμμένη την επισυναπτόμενη αίτηση [ΕΝΤΥΠΟ 1έως και την Παρασκευή 05/05/2023, συνοδευόμενη απαραιτήτως από την πρόταση αναγνώρισης μαθήματος [ΕΝΤΥΠΟ 2και προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην αίτηση.
Α. Αναλυτικά τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσουν οι φοιτητές/τριες είναι τα εξής:
  1. Οι ενδιαφερόμενοι/ες φοιτητές/τριες, υποβάλλουν άπαξ στη Γραμματεία τον οδηγό σπουδών του  Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (Π.Π.Σ) του Τμήματος από όπου πρόκειται να αναγνωρίσουν μαθήματα. Ο οδηγός σπουδών παραμένει στη Γραμματεία έως την ορκωμοσία του/της εκάστοτε φοιτητή/τριας οπότε και σας επιστρέφεται.
  2. Ανάλογα με το περιεχόμενο των μαθημάτων που επιθυμούν να αναγνωρίσουν, προσκομίζουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (παράγραφος Β) στους/στις αρμόδιους/ες διδάσκοντες/ουσες, οι οποίοι/ες με τη σειρά τους συμπληρώνουν και υπογράφουν το έντυπο πρότασης αναγνώρισης μαθήματος [ΕΝΤΥΠΟ 2].
  3. Ακολούθως, ο/η φοιτητής/τρια υποβάλει στη Γραμματεία αίτηση ανά μάθημα [ΕΝΤΥΠΟ 1] συνοδευόμενη/νες από το/τα αντίστοιχο/α υπογεγραμμένο/α ΕΝΤΥΠΟ 2 εντός της προθεσμίας (Παρασκευή 05/05/2023).
  4. Η Γραμματεία διαβιβάζει τον φάκελο κάθε φοιτητή/τριας στην αρμόδια Επιτροπή η οποία τον εξετάζει και στη συνέχεια τον θέτει προς έγκριση ή μη από τη Συνέλευση.
  5. Ο/η φοιτητής/τρια ενημερώνεται από το φοιτητολόγιο (βαθμολογίες φοιτητή/τριας) για την απόφαση της Συνέλευσης.

Β. Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Τίτλος Σπουδών από το Ίδρυμα προέλευσης (αφορά εισακτέους από α. κατατακτήριες εξετάσεις και β. πανελλήνιες, που είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου/διπλώματος)
  2. Αναλυτική βαθμολογία των μαθημάτων του Π.Π.Σ του Τμήματος προέλευσης.
  3. Απόσπασμα Οδηγού Σπουδών του Τμήματος προέλευσης όπου περιλαμβάνεται η περιγραφή του περιεχομένου των μαθημάτων.
 Γ. Επισημάνσεις:
  1. Κάθε φοιτητής/τρια έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτημα αναγνώρισης μαθήματος ή μαθημάτων μία φορά ανά εξάμηνο.
  2. Κάθε μάθημα που έχει διδαχθεί ο/η φοιτητής/τρια και στο οποίο έχει εξεταστεί επιτυχώς σε έτερο Ίδρυμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δύναται να αντιστοιχηθεί αποκλειστικά και μόνο με ένα (1) μάθημα του ΠΠΣ του Τμήματος.
  3. Τα μαθήματα που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση μαθημάτων πρέπει να ανήκουν σε ένα Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών άλλου Τμήματος (στην περίπτωση των εισακτέων είτε με κατατακτήριες εξετάσεις ή πανελλήνιες, πρέπει να είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου/διπλώματος).
  4. Οι φοιτητές/τριες που έχουν εισαχθεί στο Τμήμα με κατατακτήριες εξετάσεις και κατέχουν περισσότερους από έναν τίτλο σπουδών καταθέτουν τον πιο πρόσφατο τίτλο, ενώ στην περίπτωση που δεν έχει παρέλθει δεκαετία, από την απόκτηση του τίτλου, αυτόν που είναι πιο σχετικός με το γνωστικό αντικείμενο της Γεωγραφίας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές
 
Από τη Γραμματεία του Τμήματος